Een nieuwe photo-sharing app oorlog op komst?

De afgelopen dagen gebeurt er veel op het gebied van photo sharing apps. Zowel Twitter als Flickr hebben kort na elkaar hun mobiele apps geupdate met nieuwe functies voor het delen van foto’s. Twitter gaat head-on de concurrentie aan met Instagram door eigen filters aan te bieden aan gebruikers. Tegelijkertijd heeft Instagram de ondersteuning voor Twitter Cards stopgezet. Dit betekent dat Instagram foto’s op Twitter niet meer volledig weergegeven worden. Er komt nu enkel een link naar de foto op Instagram.

Dat Twitter zich meer op foto’s concentreert lijkt een logische stap. Het delen van foto’s is altijd al één van de meest populaire bezigheden geweest van gebruikers. Dat Instagram nu echter Twitter gebruikers benadeeld door de integratie grotendeels uit te schakelen is moeilijk te begrijpen. Hoewel het begrijpelijk is dat Instagram meer bezoekers naar de eigen website wil lokken, is de ontbrekende Twitter integratie een nadeel ten opzichte van de vele concurrenten (inclusief nu Twitter zelf).

MG Siegler heeft hier een goede column over geschreven op TechCrunch. Hij maakt het terechte punt dat zowel Twitter als Flickr niet lijken te begrijpen waarom Instagram zo populair is. Het gaat om meer dan alleen de filters. In plaats van enkel te reageren op wat Instagram doet, zou het beter zijn als ze zelf zouden gaan innoveren en nieuwe dingen gaan uitproberen.

Uiteindelijk zal de tijd uitwijzen wie deze oorlog gaat winnen…