Mailbox app: dé oplossing voor e-mail overload

Mailbox is een nieuwe iPhone app (van de mensen achter Orchestra) die belooft met dé oplossing te komen voor e-mail overload. Of zoals de makers het zelf treffend zeggen: “put e-mail in it’s place”. Het belangrijkste idee achter de app: focus je op actie, in plaats van het worstelen met je e-mail client. Door middel van swipe-acties kun je berichten direct archiveren, bewaren voor later of beantwoorden.

De feature die mij het nuttigst lijkt: save-for-later. Met een simpele swipe een mailtje uit je mailbox verbergen voor een paar uur, een dag of een week. De mail komt na de gekozen tijd automatisch weer in je inbox terecht, zodat je het niet kunt vergeten.

Het enige slechte nieuws: de Mailbox app komt pas in het nieuwe jaar uit. De precieze datum is nog niet bekend, maar de app is al een tijdje in beta (getuige ook de diverse reviews die al zijn opgedoken). Ik kan persoonlijk niet wachten!