Alternatief voor CAPTCHA: Are You A Human

recaptcha-exampleIedereen kent het wel: veel websites vragen bij het registreren of reageren om te bewijzen dat je wel een mens bent (dit heet CAPTCHA). Vaak moet je een paar onduidelijk gemaakte letters en cijfers overtypen. Hoogst irritant, vooral omdat de letters vaak bizar slecht leesbaar zijn. Gelukkig is er nu een veel leuker en makkelijker alternatief bedacht: Are You A Human.

Are You A Human schotelt je een puzzeltje voor. Daarin wordt je gevraagd bepaalde voorwerpen te verslepen naar een bepaald gebied. Dit werkt bijzonder simpel, en is een stuk leuker om te doen dan een traditionele CAPTCHA.
are-you-human-1 are-you-human-2 are-you-human-3

Je kunt gratis gebruik maken van de tool, maar als je voor een betaald abonnement gaat krijg je wat extra features (zelf kiezen welke spelletjes gebruikt worden, of een versie zonder het Are You A Human logo). Voor veel systemen zijn al plugins beschikbaar, en voor de meeste programmeertalen zijn ook standaard libraries verkrijgbaar. Geen enkele reden om het niet eens te proberen dus!