Mijn Reading Challenge 2015 (maart-update)

Eén van mijn goede voornemens dit jaar was om meer te gaan lezen. Ik heb mezelf als doel gesteld om in 2015 in totaal 52 boeken te lezen. Dat is gemiddeld één boek per week, best ambitieus al zeg ik het zelf 🙂 In deze eerste update zijn we bijna aan het eind van het 1e kwartaal. Hoe is het gegaan? Super! As we speak heb ik 13 boeken gehad, en ben ik dus precies op een kwart.

goodreads-reading-challenge-20150323 

kindle-paperwhiteIk lees 90% van de tijd in het Engels. Dan merk je al gauw dat Bol.com qua selectie van Engelse e-books erg tegen valt. Vooral door vreemde deals met uitgevers: zodra er een Nederlandse vertaling van een boek is uitgebracht haalt Bol.com de Engelstalige e-book uit het assortiment.

Daarom heb ik gekozen om over te stappen naar Amazon. Ik heb een Kindle Paperwhite aangeschaft, en koop mijn boeken via de Nederlandse Amazon store. Die heeft vrijwel hetzelfde e-book assortiment als in Amerika, maar heeft daarnaast ook Nederlandstalige boeken.

Tot nu toe heb ik gelezen:

 1. Wool omnibus (Hugh Howey)
 2. Shift omnibus (Hugh Howey)
 3. Countdown to Zero Day: Stuxnet and the Launch of the World’s First Digital Weapon (Kim Zetter)
 4. Versleuteld (Donald Nolet)
 5. Guantánamo Diary (Mohamedou Ould Slahi)
 6. Redeployment (Phil Klay)
 7. American Sniper (Chris Kyle)
 8. The Innovators (Walter Isaacson) [review]
 9. Nothing to Envy: Ordinary Lives in North Korea (Barbara Demick)
 10. Dear Leader: Poet, Spy, Escapee–A Look Inside North Korea (Jang Jin-Sung) [review]
 11. With the Old Breed: At Peleliu and Okinawa (Eugene B. Sledge)
 12. The Fault in our Stars (John Greene)
 13. Dit kan niet waar zijn (Joris Luyendijk)