Huurdersvereniging Anton & Gerard (MailChimp, Zoho CRM, Google Apps)

Huurdersvereniging Anton & Gerard i.o. logoVoor de in oprichting zijnde huurdersvereniging Anton & Gerard (twee oude Philips panden in Eindhoven die omgeturnd zijn tot hippe loftwoningen) heb ik geholpen om de volledige IT-infrastructuur op te zetten. Omdat de huurdersvereniging enkele honderden huurders vertegenwoordigd is het belangrijk om vanaf het begin direct een goede basis te leggen.

Website

Omdat het om nieuwe appartementen ging waren er nog geen huidige bewoners. De eerste uitdaging was daarom het verzamelen van contactgegevens van nieuwe huurders. Daartoe heb ik door middel van Twitter Bootstrap een simpele landingspagina gebouwd. Hierop worden (toekomstig) huurders opgeroepen hun gegevens achter te laten via een formuliertje.

Huurdersvereniging Anton & Gerard i.o. Website

 

CRM: Zoho

De gegevens die op de website ingevuld worden door huurders komen terecht in een CRM systeem. Ik heb gekozen voor de gratis variant van Zoho CRM (tot 3 gebruikers). Deze voldoet aan de eisen en is eenvoudig in gebruik. In dit CRM worden ook klachten van huurders bijgehouden, inclusief een simpele workflow om de afhandeling te kunnen volgen.

Huurdersvereniging Anton & Gerard i.o. Zoho CRM

Nieuwsbrieven: MailChimp

Om de leden op de hoogte kunnen te houden van ontwikkelingen, of oproepen en uitnodigingen te sturen, is het handig om met enige regelmaat nieuwsbrieven te kunnen versturen. Voor het gemakkelijk verzenden van dergelijke mailings heb ik gekozen voor MailChimp. Dit is één van de bekendere mailingtools met veel mogelijkheden, ook tot koppeling met andere systemen. Bovendien is ook deze gratis (tot 2.000 mailadressen en 12.000 verzonden mails per maand).

Door middel van de online dienst CloudWork worden meerdere malen per dag de gegevens uit het CRM systeem gesynchroniseerd naar MailChimp, zodat altijd de actuele mailadressen beschikbaar zijn.

Huurdersvereniging Anton & Gerard i.o. MailChimp

E-mail en samenwerking: Google Apps

Google Apps

Voor het ontvangen & verzenden van e-mail en het delen van documenten wordt gebruik gemaakt van de gratis variant van Google Apps. Alle mails komen binnen in één mailbox. Daaraan gekoppeld is een algemeen info@ adres, en persoonlijke adressen voor alle bestuursleden. Deze persoonlijke mails komen in dezelfde mailbox, maar worden door middel van een regel aan een specifiek label gekoppeld.