Rechtswinkel Utrecht (Google Apps)

rechtswinkel_titelDe Vereniging Rechtswinkel Utrecht is een vrijwilligersorganisatie waar ongeveer 50 gevorderde rechtenstudenten dagelijks gratis juridisch advies geven tijdens de telefonische spreekuren en de specialistische inloopspreekuren.

E-mail en samenwerking: Google Apps

Google AppsEen groot probleem binnen de Rechtswinkel Utrecht was het gebrek aan een professioneel ingerichte plek voor het ontvangen en verzenden van e-mail. Er was in het verleden een gratis @gmail.com adres aangemaakt, maar dit gaf uiteraard niet de gewenste uitstraling naar buiten. Door het inzetten van Google Apps kunnen de vrijwilligers van de Rechtswinkel nu wel mailen vanuit de eigen .nl domeinnaam. Bovendien heb ik door middel van aliassen en aparte mailboxen de diverse mailstromen kunnen scheiden. De in Gmail ingebouwde filters en regels helpen om overzicht te houden in het mailarchief.

Alle bestaande e-mails zijn 1-op-1 gemigreerd door middel van Google’s eigen Google E-mail Uploader for Mac. De bestaande contactpersonen zijn door middel van de ingebouwde import/export functionaliteit overgezet.